Pošaljite upit
Fiksni komarnici

Fiksni komarnici

Fiksni su komarnici najjednostavnije rješenje za zaštitu od neželjenih insekata s najpovoljnijom cijenom. Prikladni su za postavljanje na prozore kroz koje nije potrebno pristupati vanjskoj prozorskoj polici. Odlikuju se trajnošću te jednostavnom montažom i demontažom.

Gotovo nevidljiva mreža od staklenih vlakana napeta je u aluminijskom okviru (25 x 11 mm). Mreža je otporna na vanjske vremenske utjecaje, minimalno smanjuje protok zraka i za okvir je pričvršćena gumiranom cijevi.
Fiksne je komarnike moguće izraditi i u nestandardnim i nepravilnim oblicima, primjerice za prozore pod kosinom.

Svi se komarnici izrađuju u tri standardne boje – bijeloj, smeđoj i sivoj. Uz nadoplatu ih je moguće obojiti u željenu boju RAL ljestvice.

U skupinu fiksnih komarnika ubraja se u komarnik Oval. Njegova je prednost to da ga za prozorski okvir nije potrebno pričvršćivati vijcima ili na drugi način, nego se namješta i uklanja s unutrašnje strane. Tako je spriječeno i neželjeno uklanjanje komarnika izvana. Gotovo nevidljiva mreža od staklenih vlakana napeta je u aluminijskom okviru (31 x 10 mm).

Galerija

O fiksnim komarnicima

Fiksne je komarnike moguće pričvrstiti na prozorski okvir na nekoliko načina.

 

Pričvršćivanje vijkom kroz profil

Komarnik se postavlja neposredno na prozorski okvir s vanjske strane. Mreža pokriva prozorski otvor.

 

Pričvršćivanje kopčom

Komarnik se postavlja neposredno na prozorski okvir s vanjske strane. Može se ukloniti okretanjem kopče.

fiksni-komarnik-na-pantke

 

Pričvršćivanje opružnom nožicom

Komarnik s opružnom nožicom pričvršćuje se bočno kroz profil, između prozorskog okvira. Protok svjetlosti umanjuje se za širinu profila komarnika.

fiksni-komarnik-na-vzmetni-zatic

 

Pričvršćivanje “Z” nosačima

Komarnik se postavlja neposredno na prozorski okvir s vanjske strane. Moguće ga je ukloniti i s unutrašnje strane prozora. Ne umanjuje protok svjetlosti.

fiksni-komarnik-nosilec-z

 

Fiksni komarnik Oval

Prednost je ove vrste komarnika to da ga za prozorski okvir nije potrebno pričvršćivati vijcima ili na drugi način, nego se namješta i uklanja s unutrašnje strane.

fiksni-komarnik-oval

Moguće ga je postaviti na sve vrste prozora, bez obzira na oblik.
Postavlja se neposredno na prozorski okvir s unutrašnje strane. Pričvršćuje se kopčama. Za optimalno prianjanje potrebno je odabrati odgovarajuću dubinu kopči, s obzirom na oblik i dubinu prozorskog okvira.
Mreža pokriva prozorski otvor.

Tip mreže Sastav Debljina Težina
Standard 36 % staklena vlakna
64 % polivinil-klorid
sive boje
0,28 mm ± 0,05 120 g/m2 ± 0,05

Ako imate problema s alergijama, preporučujemo da se odlučite za antipolen mrežu. Pelud može izazvati alergije kod mnogih ljudi. Razlog za alergiju je površinska struktura zrnaca peluda (lipida i proteina), na koje je ljudsko tijelo reagira specifičnim odgovorom. Antipolen mreže uglavnom zadržavaju pelud i pogodne su za ljude koji imaju problema s tim alergenima. Ispitane su na Hohenstein Institutu za higijenu i biotehnologiju u Njemačkoj (Test Report No. 09.8.5-0070) i dobile su pozitivnu ocjenu po pitanju zaustavljanja peluda. Mreže se mogu upotrijebiti za različite sustave komarnika ili se jednostavnijim improviziranim sustavima postavljaju na okvir prozora ili vrata te na prolaze između prostorija, s namjenom zaustavljanja peluda i čestica prašine.

Fiksni komarnik Oval
Potrebno je izmjeriti visinu i širinu prozorskog okvira. Pri tom je dobro upotrijebiti uređaj za pravilno mjerenje. Dimenzije je potrebno dostaviti zajedno s namještenim uređajem za mjerenje. Zbog zahtjevnosti mjerenja, preporučujemo da mjerenje i montažu obavi naše ovlašteno osoblje.

fiksni_komarniki_izmera_oval

Fiksni komarnik s vijkom
Potrebno je izmjeriti širinu i visinu otvora kod otvorenoga prozorskog krila. Na tu se dimenziju dodaje 30 mm sa svake strane – dimenzije komarnika bit će dimenzije otvora plus 60 mm po širini i po visini. Poželjno je ponoviti mjerenje na nekoliko mjesta po visini i širini, a u obzir uzeti najmanju dimenziju.

fiksni_komarniki_izmera_na_pante

Fiksni komarnik s opružnom nožicom
Potrebno je izmjeriti širinu i visinu otvora. Pri mjerenju za komarnik s opružnom nožicom vrlo je važno to obaviti precizno jer će izmjerena dimenzija biti vanjski rub fiksnog komarnika. Poželjno je ponoviti mjerenje na nekoliko mjesta po visini i širini, a u obzir uzeti najmanju dimenziju.

fiksni_komarniki_izmera_vzmetni_zatic

Fiksni komarnik sa “Z” nosačima
Potrebno je izmjeriti širinu i visinu otvora kod otvorenoga prozorskog krila. Na tu se dimenziju dodaje 30 mm sa svake strane – dimenzije komarnika bit će dimenzije otvora plus 60 mm po širini i po visini. Poželjno je ponoviti mjerenje na nekoliko mjesta po visini i širini, a u obzir uzeti najmanju dimenziju.

fiksni_komarniki_izmera_z_zatic

Ograničenja dimenzija
Kod fiksnih su komarnika ograničene maksimalne dimenzije:

 • širina – 220 cm
 • visina – 220 cm
 • površina – 2,5 m2.

Za širine ili visine veće od 1 m preporučujemo prečku. U protivnom bi moglo doći do iskrivljavanja stranice komarnika.

Detaljne upute za montažu možete dobiti od prodavača.

Aluminijske dijelove dovoljno je jednostavno prebrisati vlažnom krpom. Na isti način čisti se i mreža, uz poseban oprez da je se ne ošteti. Ne preporučuje se upotreba agresivnih sredstava za čišćenje. Detaljnije upute o održavanju možete dobiti od prodavača.

Stupite s nama u kontakt

Zainteresirani ste za neki proizvod? Imate komentar? Obratite nam se.

  Dimenzije*


  Slažem se da tvrtka Roletarstvo-Dodić i njezin ovlašteni prodajni predstavnik mogu obraditi i koristiti moje osobne podatke, konzultacije i informacije o svim korištenim uslugama (politika privatnosti)

  Prijavite se za primanje
  e-novosti

  Budite obaviješteni o svim novostima, akcijama i nagradnim igrama


   Slažem se da tvrtka Roletarstvo-Dodić i njezin ovlašteni prodajni predstavnik mogu obraditi i koristiti moje osobne podatke, konzultacije i informacije o svim korištenim uslugama (politika privatnosti)