Politika privatnosti

ROLETARSTVO – DODIĆ d.o.o. ima za cilj zaštiti vašu privatnost.

Ovaj pravilnik o privatnosti opisuje politiku i postupke društva ROLETARSTVO – DODIĆ d.o.o. u vezi s prikupljanjem, korištenjem i razotkrivanjem vaših podataka te s vašom uporabom naših usluga, web-stranice i aplikacija u ponudi društva ROLETARSTVO – DODIĆ d.o.o. (“usluge”).

Uporabom usluga pristajete na uporabu vaših podataka u skladu s ovom politikom privatnosti. Vaše osobne podatke nećemo upotrebljavati niti proslijediti ikome, osim u slučajevima opisanima u ovoj politici privatnosti.

Ova politika privatnosti primjenjuje se na društvo ROLETARSTVO – DODIĆ d.o.o. tako da se izrazi „mi“, „nas“ ili „naše“ koji se navode u njoj odnose na ROLETARSTVO – DODIĆ d.o.o. kao nadzornika obrade osobnih podataka.

U bilo kojem trenutku možemo izmijeniti ovu politiku privatnosti. Sve izmjene ili ažuriranja stupaju na snagu u trenutku objavljivanja na ovoj stranici. Savjetujemo vam da redovito pratite ovu politiku privatnosti zbog mogućih izmjena. Prema datumu stupanja na snagu možete ustanoviti jesu li provedene izmjene. Vaša daljnja uporaba naše web-stranice nakon objave izmjena znači da ste prihvatili i dajete suglasnost za izmjene.

Upravitelj podataka je ROLETARSTVO – DODIĆ d.o.o., za usluge i trgovinu, Karažnik 33, 10 000 Zagreb.

 

1. Osobni podatci

 

1.1. Osobni podatci koje nam automatski ustupate uporabom usluga

Da bismo svoju stranicu učinili boljom za naše posjetitelje i omogućili uporabu određenih funkcija, koristimo se tzv. kolačićima na različitim web-mjestima. Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na vašem uređaju. Neki kolačići kojima se koristimo brišu se nakon posjeta, tj. zatvaranja tražilice (tzv. session cookies). Ostali kolačići ostaju na vašem uređaju i omogućuju nam da ponovno prepoznate svoju tražilicu kada posjetite našu web-stranicu (tzv. persistent cookies). Kolačići ne omogućuju pristup drugim datotekama u računalu ili vašoj adresi e-pošte. Većina tražilica podešena je za automatsko prihvaćanje kolačića. Ako su na vašoj tražilici spremljene standardne postavke za kolačiće, svi će se procesi neprimjetno odvijati u pozadini. Navedene postavke moguće je promijeniti. Tražilicu možete podesiti tako da budete obaviješteni kada je kolačić postavljen, kao i o tome želite li prihvatiti kolačić ili kolačiće u pojedinim slučajevima ili ih odbiti. Određena web-mjesta, uključujući našu web-stranicu, nije moguće ispravno upotrebljavati bez kolačića zato što su navedene datoteke nužne za postupke poput predaje obrazaca.

1.2. Osobni podatci koje nam ustupate uporabom obrasca za kontakt

Uporabom obrasca za kontakt dobivamo vašu adresu e-pošte (email), ime i prezime te telefonski broj.

1.3. Osobni podatci koje nam ustupate narudžbom proizvoda

Narudžbom proizvoda dobivamo vašu adresu e-pošte (e-mail), ime i prezime, telefonski broj, adresu i sredstvo plaćanja (IBAN).

 

2. Kako upotrebljavamo vaše podatke

 

2.1. ROLETARSTVO – DODIĆ d.o.o. upotrebljava osobne podatke prikupljene web-stranicom (tijekom pristupanja) na temelju zakonitog interesa za osiguranje usluga, provjeru vašeg identiteta te sprečavanje prijevara ili ostalih neovlaštenih ili nezakonitih aktivnosti, prilaganje sadržaja za analiziranje uporabe usluga, dijagnosticiranje i uklanjanje poteškoća usluge ili tehničkih poteškoća, održavanje sigurnosti, praćenje ukupnog broja posjetitelja, prometa i demografskih uzoraka te praćenje korisničkog sadržaja i korisnika u skladu s odredbama primjenjivog zakonodavstva.

2.2.Vašu adresu e-pošte (e-mail), ime i prezime, telefonski broj, adresu i sredstvo plaćanja (IBAN) obrađujemo na temelju zakona o izdavanju računa i izvršenju ugovora o dostavi naručenih proizvoda.

2.3. Vašu adresu e-pošte ili telefonski broj možemo upotrijebiti za slanje obavijesti povezanih s našim uslugama, uključujući sve obavijesti koje zahtijeva zakonodavstvo, tj. za odgovaranje na postavljena pitanja i upite.

2.4. Vaše podatke o kontaktu možemo upotrijebiti i za automatizirano mjerenje učinkovitosti našeg oglašavanja na temelju vaših aktivnosti na web-stranici te aktivnosti povezanih s otvaranjem e-pošte koju zaprimimo kako bismo bolje razumjeli vaše interese

2.5. Ako nam se javite preko obrasca za kontakt, na temelju vaše suglasnosti obradit ćemo vaše osobne podatke (adresu e-pošte (e-mail), ime i prezime, telefonski broj) radi pripreme i slanja, tj. isporuke odgovora. Ako nam se javite e-poštom, možemo pohraniti sadržaj vaših poruka e-pošte, vaše adrese e-pošte i naših odgovora.

 

3. Čuvanje vaših podataka

 

Podatke iz odredbe 1.1. ove Politike privatnosti čuvamo na način koji je utvrđen u tablici.

Podatke iz odredbe 1.2. ove Politike privatnosti čuvamo do završetka ugovornog odnosa i dodatnih 12 mjeseci, odnosno 12 mjeseci od podnošenja upita.

Podatke iz odredbe 1.3. ove Politike privatnosti čuvamo 11 godina (podatci navedeni na izdanom računu), odnosno 12 mjeseci od isteka ugovora.

 

4. Vaša prava

 

Poduzet ćemo sve nužne mjere kako bismo osigurali sigurnu obradu vaših podataka u skladu s ovom politikom privatnosti. Imate pravo na pristup svojim osobnim podatcima koje imamo, kao i na ispravak ili brisanje svojih podataka. Također imate pravo na ograničavanje uporabe vaših podataka, kao i na prenošenje svojih osobnih podataka na treću osobu.
Ako smatrate da kršimo vaša prava, imate pravo podnijeti žalbu nadzornom tijelu.

Da biste bolje i potpuno razumjeli svoja prava, pročitajte opise navedene niže:

Pravo pristupa svojim osobnim podatcima (općenito poznat kao „zahtjev za pristup osobnim podatcima“) omogućuje vam da zaprimite kopiju svojih osobnih podataka i provjerite jesu li obrađeni u skladu sa zakonom.

Pravo na ispravak svojih osobnih podataka koje imamo omogućuju vam ispravak nepotpunih i netočnih podataka, pri čemu bismo možda morali provjeriti točnost novih podataka koje nam proslijedite.

Pravo na brisanje svojih osobnih podataka omogućuje vam da zatražite brisanje ili uklanjanje osobnih podataka u slučaju nepostojanja dobrog razloga za njihovu daljnju obradu. Također imate pravo zatražiti brisanje ili uklanjanje vlastitih osobnih podataka ako ste uspješno iskoristili svoje pravo na prigovor obradi (vidi niže) u kojoj smo obradili vaše podatke na način koji nije u skladu sa zakonom ili smo morali izbrisati vaše osobne podatke u skladu sa zakonodavstvom. Uzmite u obzir da možda nećemo uvijek moći ispuniti vaš zahtjev za brisanje zbog pravnih razloga koji postoje u trenutku podnošenja zahtjeva i o kojima ćete biti obaviješteni.

Pravo na prigovor obradi vaših osobnih podataka u čijoj se obradi oslanjamo na zakoniti interes, pri čemu na vašoj strani postoji razlog za podnošenje prigovora, želite obradu na tom temelju te smatrate da to utječe na vaša temeljna prava i slobode. Također imate pravo prigovoriti obradi svojih osobnih podataka u svrhu izravnog marketinga. U određenim slučajevima možemo dokazati da imamo utemeljene legitimne razloge za obradu vaših podataka koji nadvisuju vaša prava i slobode.

Pravo na ograničavanje obrade vaših osobnih podataka omogućuje vam da zatražite privremenu obustavu obrade svojih podataka u sljedećim slučajevima: (a) ako želite da utvrdimo točnost podataka; (b) ako je uporaba vaših podataka nezakonita, ali ne želite da ih izbrišemo; (c) ako nam više nisu potrebni vaši osobni podatci, dok su vama potrebni za provedbu, izvršenje ili obranu pravnih zahtjeva; ili (d) ste uložili prigovor u vezi s uporabom vaših podataka koje smo dužni provjeriti, ili naši zakoniti razlozi za njihovu uporabu prevladavaju nad vašim razlozima.

Pravo na prenošenje svojih osobnih podataka omogućuje vam da zatražite zaprimanje svojih osobnih podataka koje ste nam proslijedili u strukturiranom, općenito upotrijebljenom i strojno čitljivu obliku te imate pravo zatražiti da vaše podatke proslijedimo trećoj osobi.

Pravo na povlačenje suglasnosti u bilo kojem trenutku, pri čemu se oslanjamo na suglasnost za obradu vaših osobnih podataka. Povlačenje suglasnosti ne utječe na zakonitost obrade koja je provedena prije povlačenja suglasnosti. U slučaju povlačenja suglasnosti možda vam nećemo moći ponuditi određene proizvode ili usluge.
Ako želite iskoristiti ova prava, obratite nam se na adresu info@dodic.hr

 

5. Prosljeđivanje vaših osobnih podataka

 

Vaše podatke obrađuju ponuditelji IT usluga. Obrađivanje navedenih podataka važan je dio našeg međusobnog odnosa. Nećemo proslijediti vaše osobne podatke trećim zemljama.

 

6. Izmjena svrhe

 

Vaše osobne podatke isključivo ćemo upotrebljavati u svrhu za koju su odabrani, osim ako ne budemo smatrali da ih iz utemeljenih razloga možemo iskoristiti u druge svrhe koje su povezane s prvotnom svrhom. Ako želite dobiti obrazloženje o načinu na koji je obrada nove svrhe povezana s prvotnom svrhom, javite nam se. Budu li nam vaši osobni podatci trebali za svrhe koje nisu povezane s prvotnim svrhama, obavijestit ćemo vas o tome i obrazložiti pravni temelj koji nam to omogućuje. Uzmite u obzir da možemo obrađivati vaše osobne podatke bez vašeg znanja ili suglasnosti u skladu s navedenim pravilima, ako je to nužno ili dopušteno zakonom.

 

7. Kako štitimo vaše podatke

 

Uveli smo odgovarajuće sigurnosne mjere radi sprečavanja gubitka, uporabe, neovlaštenog pristupanja, izmjene ili razotkrivanja vaših osobnih podataka. Pristup vašim osobnim podatcima isključivo je ograničen na zaposlenike, izvođače radova i treće osobe kojima je pristup potreban za obavljanje svojih zadataka. Navedene osobe obrađivat će vaše podatke u skladu s našim uputama te su podložni našim politikama zaštite osobnih podataka. Uveli smo postupke za rješavanje mogućih problema kršenja zaštite osobnih podataka. U slučaju kršenja obavijestit ćemo vas i nadležno tijelo u slučajevima kada nas na to obvezuje zakon.

 

8. Kako nam se možete javiti

 

Ako imate bilo kakva pitanja o našim praksama ili ovoj politici privatnosti, pošaljite nam poruku e-pošte s upitom na info@dodic.hr

Prijavite se za primanje
e-novosti

Budite obaviješteni o svim novostima, akcijama i nagradnim igrama


    Slažem se da tvrtka Roletarstvo-Dodić i njezin ovlašteni prodajni predstavnik mogu obraditi i koristiti moje osobne podatke, konzultacije i informacije o svim korištenim uslugama (politika privatnosti)