Pošaljite upit
Klizni komarnici

Klizni komarnici

Za veće staklene površine, poput vrata na balkonima i terasama i panoramskih staklenih stijena, vrlo su pogodni klizni komarnici kao sustav za zaštitu od insekata.

To su posebna po mjeri izrađena klizna vrata većih dimenzija, vrlo jednostavna za upravljanje. Zauzimaju vrlo malo prostora i vodoravno klize po profilu.

Klizni su komarnici izrađeni od aluminijskog profila dimenzija 18 x 53 mm, u koji je gumiranom cijevi pričvršćena gotovo nevidljiva mreža od staklenih vlakana.

Na klizne je komarnike pomoću poprečnog profila moguće na donjem dijelu ugraditi snažniju metalnu mrežicu, koja sprječava ulazak većim uljezima.

Svi se komarnici izrađuju u tri standardne boje – bijeloj, smeđoj i sivoj. Uz nadoplatu ih je moguće obojiti u željenu boju RAL ljestvice.

O kliznim komarnicima

Preporučujemo ugradnju kliznih komarnika na postojeća vrata te u slučaju česte upotrebe komarnika. Klizni je komarnik sastavljen od aluminijskog profila, mreže i aluminijskih vodilica po kojima se vodoravno pomiče. Moguće ga je otvarati i zatvarati i iznutra i izvana.

Zbog zahtjevnosti mjerenja i ugradnje, preporučujemo da mjerenje i montažu obavi naše ovlašteno osoblje.

drsni-izmjera
Tip mreže Sastav Debljina Težina
Standard 36 % staklena vlakna
64 % polivinil-klorid
sive boje
0,28 mm ± 0,05 120 g/m2 ± 0,05

Ako imate problema s alergijama, preporučujemo da se odlučite za antipolen mrežu. Pelud može izazvati alergije kod mnogih ljudi. Razlog za alergiju je površinska struktura zrnaca peluda (lipida i proteina), na koje je ljudsko tijelo reagira specifičnim odgovorom. Antipolen mreže uglavnom zadržavaju pelud i pogodne su za ljude koji imaju problema s tim alergenima. Ispitane su na Hohenstein Institutu za higijenu i biotehnologiju u Njemačkoj (Test Report No. 09.8.5-0070) i dobile su pozitivnu ocjenu po pitanju zaustavljanja peluda. Mreže se mogu upotrijebiti za različite sustave komarnika ili se jednostavnijim improviziranim sustavima postavljaju na okvir prozora ili vrata te na prolaze između prostorija, s namjenom zaustavljanja peluda i čestica prašine.

Maksimalne dimenzije Širina Visina
  150 cm 230 cm

Aluminijske dijelove dovoljno je jednostavno prebrisati vlažnom krpom. Na isti način čisti se i mreža, uz poseban oprez da je se ne ošteti. Ne preporučuje se upotreba agresivnih sredstava za čišćenje. Detaljnije upute o održavanju možete dobiti od prodavača.

Stupite s nama u kontakt

Zainteresirani ste za neki proizvod? Imate komentar? Obratite nam se.

  Dimenzije*

  Slažem se da tvrtka Roletarstvo-Dodić i njezin ovlašteni prodajni predstavnik mogu obraditi i koristiti moje osobne podatke, konzultacije i informacije o svim korištenim uslugama (politika privatnosti)

  Prijavite se za primanje
  e-novosti

  Budite obaviješteni o svim novostima, akcijama i nagradnim igrama


   Slažem se da tvrtka Roletarstvo-Dodić i njezin ovlašteni prodajni predstavnik mogu obraditi i koristiti moje osobne podatke, konzultacije i informacije o svim korištenim uslugama (politika privatnosti)