Pošaljite upit
Plisirane zavjese

Plisirane zavjese

Plisirane zavjese unutrašnja su sjenila od plisirane tkanine s naborima od 20 mm.

Primjenjuju se sustavi koji omogućuju prekrivanje gotovo svih vrsta prozora, krovnih prozora i prozorskih otvora nepravilnih oblika. Uglavnom se postavljaju na površinu stakla, mogu biti slobodnoviseće i zamjenjuju klasične zavjese.

O plisiranima zavjesama

Vrste plisiranih zavjesa:

 • plisirane zavjese s ručkom
 • plisirane zavjese s uzicom s kočnicom
 • krovne plisirane zavjese s ručkom
 • stropne plisirane zavjese s ručkom
 • fiksne plisirane zavjese
 • plisirane zavjese XL.

 

Upravljanje plisiranim zavjesama

notranja-sencila-plise-vrvicaUpravljanje uzicom s kočnicom

notranja-sencila-plise-rockaUpravljanje ručkom

notranja-sencila-plise-palicaUpravljanje palicom

Plisiranim se zavjesama upravlja pomoću ručke ili uzice s kočnicom. Moguće je i upravljanje monokomandnom palicom ili elektromotorom. Za upravljanje višim ili krovnim izvedbama može biti korisna dodatna palica odgovarajuće dužine.

Aluminijski profili, ručka ili uzica s kočnicom standardno dolaze u bijeloj, tamnosmeđoj ili sivoj boji. Mehanizmi su ispitani po visokim europskim standardima.

 

Sustavi plisiranih zavjesa s ručkom

plise_VS01VS 1

plise_VS02VS 2

plise_VS03VS 3

plise_VS04VS 4 Slope

plise_VS05VS 5

plise_VS06VS 6

plise_VS07VS 7

plise_VS08VS 8

plise_VS09VS 9

 

Sustavi plisiranih zavjesa s uzicom s kočnicom

plise_F01F 1

plise_F03F 3

plise_F01SlopeF Slope 1

plise_F02SlopeF Slope 2

plise_FD03SlopeFD Slope 3

plise_FD04SlopeFD Slope 4

 

Krovni sustavi plise zavjesa s ručicom

plise_DF10DF 10

plise_DF20DF 20

plise_DF30DF 30

 

Sustavi krovnih plisiranih zavjesa s ručkom

plise_PL11PL 11

plise_PL30PL 30

plise_PL31PL 31

plise_PL32PL 32

plise_PL41PL 41

plise_PL42PL 42

 

Sustavi fiksnih plisiranih zavjesa

plise_SD02SD 2

plise_SD03SD 3

plise_SR01SR 1

plise_SR01SSR 1 S

plise_SR02SR 2

 

Plisirane zavjese XL

Sustav plisiranih zavjesa XL, s naborima širokima 50 mm, upotrebljava se za zasjenjivanje i dekoraciju većih staklenih površina. Uglavnom se upotrebljava slobodnoviseća izvedba s upravljanjem uzicom. Moguće je odabrati i upravljanje elektromotorom. Aluminijski profili i uzica standardno dolaze u sivoj ili bijeloj boji.

plise_xl

Možete odabrati materijale različite prozirnosti, od prozirne do zatamnjujuće tkanine. U ponudi imamo uglavnom poliesterske i poliakrilne tkanine različitih uzoraka i boja.

Tehničke podatke o tkaninama možete pogledati u katalogu tkanina koji možete dobiti od prodavača.

Ukoliko plisirana zavjesa prekriva staklenu površinu, potrebne su točne mjere staklene površine – širina i visina. Preporučujemo da se izmjeri na po tri mjesta po širini i po visini te da se u obzir uzme najmanja mjera. Montaža je stropna.

Kad se plisirana zavjesa montira na prozorsko krilo, prekriva rubove staklene površine. Taj je način montaže pogodan za staklene površine koje su sastavljene od više dijelova. Mjere za plisirane zavjese sežu preko ruba staklene površine, pri čemu je potrebno obratiti pozornost na kvaku ili druge moguće prepreke. Montaža je bočna.

Ako prostor dozvoljava, moguće je montirati plisirane zavjese u prozorski otvor. Pri tome moramo paziti na to da plisirana zavjesa ne ometa otvaranje prozora. U obzir se uzimaju mjere prozorskog otvora. Potrebno je obratiti posebnu pozornost u slučaju otklopnog otvaranja (na „kip“). Montaža je stropna.

Plisirana zavjesa može prekrivati prozorski otvor i slobodno padati ispred njega. Potrebno je da konačne mjere budu takve da plisirana zavjesa seže nekoliko centimetara preko rubova prozorskog otvora. Kod višedijelnih prozorskih jedinica razmak između pojedinih sjenila mora biti 4 mm.

Montaža se razlikuje za različite tipove plisiranih zavjesa. Aluminijski profil učvršćuje se u čelične nosače, koji se vijcima pričvršćuju na strop ili zid, u drvo, aluminij, PVC i drugo.

Detaljne upute za montažnu možete dobiti od prodavača.

Tkanine za plisirane zavjese obrađene su raznim premazima (antibakterijski, antistatički…). Stoga privlače manje prašine te je plisirane zavjese potrebno čistiti rjeđe nego klasične zavjese. Neki materijali mogu se prati ručno. Detaljnije upute o održavanju možete dobiti od prodavača.

Stupite s nama u kontakt

Zainteresirani ste za neki proizvod? Imate komentar? Obratite nam se.

  Dimenzije*


  Slažem se da tvrtka Roletarstvo-Dodić i njezin ovlašteni prodajni predstavnik mogu obraditi i koristiti moje osobne podatke, konzultacije i informacije o svim korištenim uslugama (politika privatnosti)

  Prijavite se za primanje
  e-novosti

  Budite obaviješteni o svim novostima, akcijama i nagradnim igrama


   Slažem se da tvrtka Roletarstvo-Dodić i njezin ovlašteni prodajni predstavnik mogu obraditi i koristiti moje osobne podatke, konzultacije i informacije o svim korištenim uslugama (politika privatnosti)